Affiliate netwerken in Nederland

Eén van de meest gebruikte en tevens interessante verdienmodellen voor bloggers is affiliate marketing.

Dit is zo’n simpele methode om bezoekers van je blog om te zetten in geld: iedereen kan het!

Wat is affiliate marketing?

Door andere bedrijven, producten of diensten te promoten krijg jij als ‘affiliate’ of ‘publisher’ een vergoeding betaald wanneer iemand via jouw blog klant wordt. Je hoeft zelf dus geen producten te verkopen of klantenservice te leveren met deze methode.

Affiliate netwerken in Nederland

De onderstaande lijst zijn Nederlandse affiliate netwerken waar je jezelf kunt aanmelden met je blog. Hierna kun je bij de meesten direct aan de slag met het promoten van producten.

Top 3 netwerken voor bloggers

PayPro

Paypro is hét netwerk voor digitale & informatie producten zoals ebooks, online trainingen en meer. Met name financiële- en zelfhulp producten worden hier goed vertegenwoordigd.

Daisycon

Daisycon is één van Nederlands oudste affiliate netwerken en heeft zichzelf in de loop der jaren meer dan bewezen een betrouwbare partner te zijn.

Bij Daisycon vind je veel webshops met fysieke producten maar ook dienstverleners uit de financiele sector, verzekeringen en reizen. Daisycon mag niet ontbreken in je lijstje met affiliate netwerken.

Bol

What to say? Het partnerprogramma van Bol draait natuurlijk volledig om de webshop van Bol.com

Via dit programma kun je direct alle producten uit de webshop van Bol promoten en je krijgt betaald bij iedere verkoop. Het maakt dus niet uit of je een tandenborstel promoot maar uiteindelijk een boek over violen verkoopt 😉

Andere affiliate netwerken

Tradetracker

Tradetracker is een netwerk wat vergelijkbaar is met Daisycon: Veel webshops en dienstverleners in allerlei sectors en niches.

Coolblue

Coolblue is de leukste webshop van Nederland. Ook alle producten van Coolblue zijn te promoten via het eigen affiliate programma. Deze webshop is een serieuze concurrent voor Bol.

Wehkamp

Wehkamp bestaat al sinds 1952 (nee, niet als webshop ;)) en inmiddels alweer 24 jaar geleden (in 1995) richtte het haar webshop op. Ook Wehkamp draait een eigen affiliate programma voor het promoten van de ruim 400.000 artikelen in het assortiment.

Awin

Het AWIN netwerk is een fusie van verschillende affiliate netwerken en uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider. In de afgelopen 8 jaar zijn onder andere M4N, Zanox, Affiliate Window en Affilinet hierbij gefuseerd tot één bedrijf.

NetDirect

NetDirect is een kleiner affiliatenetwerk onder de vlag van Online Marketing Groep in Utrecht.

De hoofdfocus van NetDirect is abonneewerving voor magazines, dagbladen en andere tijdschriften door middel van online lead campagnes met speciale acties.

FamilyBlend

Ben je actief in niches waar veel (jonge) gezinnen en moeders tot de doelgroep horen? Dan is FamilyBlend een netwerk wat je absoluut niet links mag laten liggen.

Bij FamilyBlend is alles gericht op jonge gezinnen en (aanstaande) moeders. Ze werken samen met veel bekende namen zoals Prénatal, Pampers en Kleertjes.com

Tradedoubler

Net als AWIN is Tradedoubler een van de grotere spelers op wereldniveau. Inmiddels bestaat het bedrijf al 19 jaar en is met 280 werknemers actief in 83 landen. Vooral grotere- en exclusieve merken zijn aangesloten bij Tradedoubler.

Wuzzon

Wuzzon is een netwerk waar je goed terecht kunt voor simpele (lead) campagnes. Promoot nieuwsbrief inschrijvingen, app installaties (via app stores) en terugbelafspraken.

Plaats een reactie