Wat is de beste (WordPress) hosting voor een blog?

Een domeinnaam en hosting zijn de basis van iedere blog: Zonder deze combinatie is je blog niet bereikbaar op het internet.

Het kiezen van de juiste webhoster kan een lastige klus zijn:

Er zijn in Nederland alleen al meer dan 1500 bedrijven die webhosting aanbieden.

Daarnaast zijn de diensten die zij aanbieden over het algemeen gelijk: In de basis koop je een stukje webruimte met dataverkeer zodat je website altijd bereikbaar is. De verschillen onderling zijn meestal de prijs en de service die ze bieden.

Andere verschillen zijn de grootte van de pakketten en eventuele extra’s/plugins op de server voor betere prestaties.

Het grootste verschil tussen de meeste webhosting bedrijven zijn de prijzen..

Een instappakket kost bij de ene hoster € 0,50 per maand terwijl een ander hier € 5,- per maand voor vraagt. De prijzen zijn meestal op basis van de kwaliteit en service gebaseerd.

Let hier goed op: Duurder is hier niet altijd beter en goedkoper is niet altijd mindere kwaliteit.

Terug naar de kern: Welke WordPress hosting is het beste voor jouw (startende) blog?

Mijn Vimexx review: Jong, supersnel en uitmuntende service!

De Nederlandse webhoster Vimexx is de  hosting die wij aanraden: BlogNinja staat ook bij dit bedrijf en dat is niet voor niets:

Vimexx heeft namelijk extreem goedkope prijzen zonder op kwaliteit en/of service in te leveren!

Het goedkoopste pakket van Vimexx kost slechts € 0,45 per maand ( € 5,40 per jaar) en daarmee heb je al supersnelle SSD hosting voor je blog of website.

Zie hier de snelheid testresultaten van BlogNinja:

Testresultaten van BlogNinja via GTMetrix
Pingdom snelheidstest van BlogNinja

Zoals je ziet laad BlogNinja in minder dan 0,8 seconden in zowel Londen als Stockholm. Heel veel sneller dan dit kun je een WordPress website niet laten laden.

Prijzen

Zoals ik net heb verteld starten de maandelijkse prijzen bij Vimexx bij slechts € 0,45.

Wil je jouw website écht snel laten laden? Kies dan het pakket van € 4,49: dit pakket heeft enkele grote voordelen ten opzichte van het kleinste pakket:

Je hebt hiermee onder andere:

  • 100GB opslag i.p.v. 2GB (50x meer!)
  • Onbeperkt dataverkeer
  • Toegang tot snellere caching opties
  • Gratis verhuisservice (als je jouw website al ergens anders hebt)

Maar.. de grootste voordelen zitten hem hier in:

  1. Je hebt 6 CPU cores in plaats van slechts 1
  2. Je krijgt 4GB RAM geheugen in plaats van 1 GB

Waarschijnlijk zeggen deze dingen jou weinig maar het komt in de praktijk hierop neer:

Met meer CPU cores én RAM geheugen kan jouw pakket veel meer acties en data tegelijk verwerken. Hierdoor laadt jouw website dus automatisch sneller voor je bezoekers.

De verschillen in de webhostingpakketten van Vimexx

Wat zeggen anderen over Vimexx?

Ondanks het bedrijf pas sinds 2015 bestaat heeft het intussen al een grote groep tevreden klanten. De beoordelingen liegen er ook niet om: Dit bedrijf levert kwaliteit hosting met goede service tegen betaalbare prijzen.

Dit is duidelijk terug te zien op verschillende beoordelingssites:

Op Kiyoh is Vimexx beoordeeld met een 9,6 uit 10
De beoordeling van Vimexx op Webhosters.nl is een 4.8 van 5 uit 305 beoordelingen: Dit zegt voldoende over de kwaliteit van de diensten en service.

Het is duidelijk dat iedereen razend enthousiast is over deze hoster. En je zou gek zijn als je jouw blog of website ergens anders gaat hosten 😉

Kies voor snelle SSD WordPress hosting van Vimexx:

De service van Vimexx

Omdat ik zelf technisch aangelegd ben heb ik tot heden veel ‘problemen’ zelf kunnen oplossen. Toch heb óók ik voor bepaalde zaken hulp nodig waarvoor ik mij tot de klantenservice van Vimexx wendde.

en ondanks je wat wisselgeld voor de diensten van ze betaalt krijg je superieure service. Enkele voorbeelden hiervan:

  1. Ik kon ooit door een probleem met mijn bank tijdelijk geen betalingen uitvoeren. Een dienst bij Vimexx was verlopen en diende verlengd te worden: Ondanks ik pas een week later kon betalen heractiveerde ze de dienst meteen.
  2. Een van mijn WordPress websites gaf een foutmelding welke ik zelf niet opgelost kon krijgen met de mogelijke oplossingen. De Vimexx support regelde het binnen een halfuur voor me.

Dit zijn twee problemen welke iets meer tijd en moeite kosten dan de gemiddelde support vraag en dit hebben ze zonder moeite voor mij opgelost. Dat zegt heel veel over de kwaliteit van de service die ze leveren.

Voordelen van Vimexx voor jou:

De prijs: Het is één van de goedkoopste hosters van Nederland zonder op kwaliteit in te leveren. Zeker als je start kun je door je blog of website hier te plaatsen geld besparen op de kosten van hosting.

De service: Zoals je net kon lezen is deze uitmuntend. Je kunt Vimexx makkelijker via de livechat bereiken en vaak worden tijdens de chat je problemen al voor je opgelost óf je wordt van de juiste informatie voorzien.

Het is supersnel: Vimexx is één van de snelste hosters van Nederland. Je kunt dat onder andere terugzien in deze test over webhosting.

Ze zijn gespecialiseerd in WordPress: De servers van Vimexx hebben verschillende optimalisaties welke voor WordPress websites goud waard zijn. Zo ondersteunen ze onder andere Redis & Varnish Cache. Deze vormen van caching maken je website aanzienlijk sneller en kosten bij veel andere hostingbedrijven extra geld per maand.

Conclusie: Kies voor de Vimexx SSD hosting

Wil je snelle webhosting met top service voor je blog zonder teveel te betalen? Kies dan voor Vimexx: Dit gaat één van de beste keuzes voor je blog zijn.

Kies voor snelle SSD WordPress hosting van Vimexx: [et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Plaats een reactie