Deze boeken helpen jou een betere blogger te worden

Ondanks de oneindige stroom van informatie online zijn boeken nog steeds één van de beste methodes om nieuwe dingen te leren en kennis te vergaren.

Het is zelfs een van de beste investeringen in jezelf naar mijn mening.

Boeken? Wat moet ík daarmee als blogger?

Ook als blogger of online content creator kun je juist uit boeken veel leren. Informatie wordt onder andere veel beter opgenomen maar ook de (onbewuste) ervaring van het lezen in rust is stiekem erg fijn als je al zoveel tijd achter een scherm doorbrengt.

Daarnaast zijn het juist steeds meer succesvolle bloggers die een boek schrijven en uitbrengen. Vaak uit hun eigen ervaringen als blogger of ondernemer.

Boeken voor- en door bloggers

Een goed voorbeeld is On Top van Anna Nooshin, één van de top-bloggers in Nederland. In haar boek vertelt ze over hoe ze ooit gestart is en vandaag de dag een van de grootste nederlandstalige blogs runt.

Een inspirerend verhaal voor iedereen die een blog heeft.

Door het lezen van deze boeken en die van andere experts kun je jezelf in no time een betere blogger én persoon maken. (nee ik zeg niet dat je slecht bent, no worries 😘)

Zelf lees ik boeken voor het verbeteren van:

  1. Mijn mindset: Mindset is alles. Zowel zakelijk (als blogger/ondernemer) maar ook in je privéleven.
  2. Mijn skills en kwaliteiten: Door tips en methodes die ik uit boeken leer toe te passen verbeter ik het resultaat van de dingen die ik doe.

De onderstaande boeken zijn mijn favorieten en raad ik iedereen aan die meer succes wilt ervaren:

Als blogger, ondernemer of persoon.

Ready? Let’s go.

Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Mijn favoriet!

Think and Grow Rich

Dit boek van Napoleon Hill is mijn favoriet en vrijwel iedereen die bezig is met meer succes zal je dit boek aanraden.

Het boek is gericht op het benutten van je maximale potentie met je gedachten. Je bent tenslotte wat je denkt.

Grofweg leert het boek je mindset te veranderen, je focus maximaal op je doelen te houden en de kracht van visualisatie te gebruiken.

Het is voor mij lastig om het duidelijk in woorden te omschrijven en besef me dat het weer tijd is zelf een keer het boek open te slaan. 😉

Maak ze Gek is een geweldig boek met dé formule om je website om te bouwen naar een sales en conversiemachine.

Maak ze Gek

Aartjan van Erkel is één van Nederlands top copywriters. Hij heeft onder andere voor Booking.com, SNS Bank en Ditzo als tekstschrijver gewerkt. Uit zijn ervaringen met het schrijven voor deze toonaangevende merken heeft hij zijn inmiddels tweede bestseller Maak ze Gek geschreven.

In Maak ze Gek ontdek je de formule waarmee je jouw blog of website omtovert in een ware sales en conversiemachine.

Onderscheid jezelf met dingen die niemand anders kan zeggen, gebruik psychologische trucs voor meer klanten of nieuwsbrief inschrijvers, verhoog de engagement op social media en meer.

Het is een heerlijk boek met praktische tips die je direct kunt toepassen en een aanrader voor iedere blogger.

Tip: Koop dit boek in combinatie met de volgende op de lijst!

In Verleiden op Internet ontdek je de (psychologische) methodes en overtuigingstechnieken om meer uit je website te halen.

Verleiden op Internet

Nog een boek van Aartjan van Erkel: Dit was de voorloper van Maak ze Gek en tevens een bestseller!

Verleiden op Internet is geschreven voor iedereen die een blog of website heeft en hier graag (meer) geld mee wilt verdienen. Het boek geeft je eenvoudige maar praktische tips en overtuigingstechnieken om meer rendement uit je website of blog te halen.

In het boek deelt Aartjan tips specifiek voor je homepage, landingpagina’s en productpagina’s. Ook ontdek je hoe je andere elementen zoals afbeeldingen en formulieren slimmer kunt gebruiken en presenteren.

Zelf vond ik het een makkelijk te lezen boek en ondanks ik jaren ervaring heb met websites en blogs leerde ik er toch enkele interessante technieken uit. 🙂

Zelf ook gebruik maken van de technieken? Klik hier.

Rijke Pa Arme Pa van Robert T. Kiyosaki is het nummer 1 boek over financiele ontwikkeling. Een must read voor iedereen die meer succes (met geld) wilt ervaren.

Rijke Pa Arme Pa (Rich Dad Poor Dad)

Wederom een boek over mindset. Dit is het nummer 1 boek over (persoonlijke) financiële ontwikkeling.

In Rijke Pa Arme Pa leer je hoe je slimmer met geld om kunt gaan puur door keuzes te maken. Keuzes die gelijk bijdragen aan meer succes.

Op een leuke en luchtige manier wordt je in het verhaal meegenomen waarin de schrijver verteld hoe hij als kind met een rijke vader (de vader van zijn beste vriend) en een arme vader (zijn eigen vader) opgroeide en zo de werking van geld langzaam aan ging begrijpen.

Dit boek is niet specifiek voor bloggers of online ondernemers bedoeld maar het leert je goede lessen over geld en lange termijn denken.

Weet jij nog goede boeken?

Tot zover mijn 4 favoriete boeken. Weet jij nog een goed boek welke andere bloggers MOETEN lezen? Drop de titels even in een comment, vinden we hier leuk! 😉

Plaats een reactie