Gratis blog promoten: #9 manieren voor snel succes

Als blogger wil je natuurlijk dat mensen je artikelen lezen. Je stopt er tenslotte veel tijd en moeite in.

Zeker wanneer je net begint kan dit nog een hele uitdaging zijn, je moet tenslotte nog een publiek opbouwen. Om dit wat makkelijker te maken deel ik XX manieren om gratis jouw blog te promoten!

Het promoten van je blog is een belangrijk onderdeel van je succes. Het levert je sowieso de volgende voordelen op:

  1. Meer bezoekers en volgers
  2. Google zal ook sneller je blog oppakken en in de zoekresultaten weergeven

Klaar voor je eerste bezoekers?

Gratis blog promoten: Deze 9 manieren werken altijd goed

De volgende methodes zijn perfect voor bloggers om meer bezoekers naar je (nieuwe) blog te krijgen.

Reageer bij andere bloggers

Een van de meest makkelijke manieren om je blog te promoten is door te reageren op blogs van andere bloggers. Zeker als deze blogs gerelateerd zijn aan jouw blog en niche.

In 9 van de 10 gevallen wordt je naam waarmee je reageert een link welke je zelf kunt invullen. Men kan dus direct doorklikken naar je website.

Om deze tactiek goed uit te voeren is het belangrijk om een goede reactie te plaatsen. Ga het gesprek aan met de schrijver van het artikel en stel inhoudelijke vragen of voeg iets toe aan wat er geschreven is.

Schrijf gastblogs voor andere websites

Gastblogs zijn in 2019 populairder dan ooit. Het is tevens een van de methodes die ik zelf gebruik om mijn websites te promoten.

Het schrijven en plaatsen van gastblogs heeft verschillende voordelen voor jou en je blog:

  1. Je hebt direct een nieuwe aanwas van bezoekers
  2. Jouw autoriteit groeit: Je naam en informatie verschijnt op meerdere websites dan alleen die van jezelf
  3. Google & SEO: Links in gastblogs zorgen doorgaans voor een betere ranking in de zoekmachines

Veel websites staan open voor gastblogs mits het artikel van goede kwaliteit is. Benader gewoon eens een stel blogs waar je graag een artikel wil plaatsen en vraag of je een gastblog mag schrijven.

Gebruik push notificaties

Push notificaties op websites zijn erg populair aan het worden: Bezoekers kunnen zich in 1 klik abonneren en ontvangen telkens direct een notificatie als je een nieuw artikel geplaatst of geupdate hebt.

Het is voor jouw lezers erg laagdrempelig: Er hoeven geen privégegevens zoals een e-mailadres gedeeld te worden.

Update content regelmatig

Verse content is wat je lezers willen. Dat betekent echter niet dat je altijd nieuwe artikelen hoeft te schrijven: Het updaten van oudere content is namelijk óók interessant voor je lezers.

Doe dit dan ook regelmatig en je lezers komen graag terug.

Social Media

Social media gebruiken is een must in 2019: Doe dit dan ook vanaf de start en pluk de voordelen. Er zijn verschillende tools en plugins die dit kunnen automatiseren voor je zodat je hier niet al te veel tijd in hoeft te steken.

Zo kun je bijvoorbeeld automatisch je nieuwe artikelen op je socials laten delen.

Facebook

Het grootste sociale netwerk mag niet ontbreken in jouw promoties. Op Facebook kun je jouw blog promoten via:

  1. Een Facebook pagina van je blog
  2. Facebook groepen

Een Facebook pagina kun je zelf in 2 minuten aanmaken en inrichten. Vervolgens koppel je deze pagina met je blog zodat je content automatisch gedeeld wordt als je weinig tijd of interesse hebt dit bij te houden.

Facebook groepen

Groepen op Facebook zijn ook een mooie bron voor (nieuwe) bezoekers. Deel je content hier mits het aansluit op een vraag of ander bericht. Kijk uit dat je niet spammerig wordt of overkomt: Dit werkt weer averechts.

Instagram

Instagram is enorm populair en perfect om meer naamsbekendheid op te bouwen. Laat hier zien wie je bent en wat je zoal doet. Geef je volgers een blikje achter de schermen, hier zijn ze dol op en het schept vertrouwen.

YouTube

Wist je dat na Google Youtube de 2e grootste zoekmachine is?

Het is een geweldige bron om snel aan (veel) bezoekers te komen voor je blog. Maak video’s over je content en plaats een link naar het volledige artikel op je blog. Gegarandeerd succes.

Daarnaast is Google ook nog eens dol op linkjes vanaf Youtube. Win-win!

Pinterest

Ook Pinterest mag niet ontbreken bij de promotie van je blog. Deze social media is gericht op het delen van plaatjes en foto’s, mensen surfen op deze social om inspiratie op te doen en nieuwe dingen te ontdekken.

Pin je nieuwe artikelen dan ook zeker hier. Maak per artikel een mooie afbeelding speciaal voor Pinterest en deel deze met de link naar je artikel.

Gebruik forums pro-actief

Forums zijn ook in 2019 nog steeds een perfecte bron voor meer bezoekers. Net als met Facebook groepen is het belangrijk om waarde toe te voegen aan discussies en alleen een link naar je blog te delen wanneer dit past binnen de discussie.

Voorkom ook hier dat je gaat spammen. Doe je dat wel? Dan zal je account snel gebanned worden en je links verwijderd. Dan heb je er nog weinig aan 😉

Plaats een reactie