14 handige websites voor bloggers

Als blogger draait het natuurlijk voornamelijk om jouw website, maar om hier een maximaal succes van te maken zul je gebruik moeten maken van andere websites, tools en resources.

Denk aan websites voor

  • Foto’s
  • Scripts
  • Ideeën
  • Software
  • Inspiratie
  • En andere handige dingen

Maar welke websites zijn echte must haves in je favorieten of welke je absoluut niet links mag laten liggen?

Speciaal voor jou heb ik een leuk lijstje gemaakt om je werkzaamheden als blogger stukken makkelijker te maken.

Mis je iets wat hier zeker tussen hoort? Tip me even 🙂

Grafisch en design

Flaticon

FlatIcon is een website met een aanbod aan gratis- en betaalde icons. Op dit moment staan er meer dan 1 miljoen icons van hoge kwaliteit in de database. Je kunt de website tevens gebruiken zonder registratie, handig!

FontAwesome

FontAwesome is een andere dienst voor icons welke op basis van code en css werken. In de meeste WordPress thema’s is FontAwesome geintegreerd: Je kunt de icoontjes d.m.v. shortcodes of HTML codes in je website plaatsen.

Canva

Canva is online software voor het maken en bewerken van afbeeldingen en graphics voor je website. Het is vergelijkbaar met Photoshop maar kost geen geld (extra betaalde opties zijn optioneel) en een stuk makkelijker in gebruik.

Foto’s

Als blogger heb je altijd nieuwe foto’s nodig. Het beste is om deze zelf te maken maar soms kost dat te veel tijd of moeite. Zeker in het begin kun je het beste gebruik maken bestaande foto’s. Op de volgende sites kun je gratis hoge kwaliteit foto’s downloaden.

Unsplash

Pexels

Pixabay

Plugins

Met een kale WordPress website heb je in principe genoeg in huis om te beginnen met bloggen. Toch kun je praktisch niet zonder plugins om je website uit te breiden of te verbeteren.

De volgende plugins raden we aan te gebruiken om je blog een extra impuls te geven.

WP Smush

Deze plugin verkleint je afbeeldingen voor een (vele) snellere laadtijd. Het haalt onnodige data uit je afbeelding bestanden en verkleint deze qua grootte.

A3 Lazy Load

We schreven al eerder over deze plugin in dit artikel. De Lazy Load plugin laat al je rijke content zoals afbeeldingen, video, geluid en meer pas laden wanneer je bezoeker deze ook werkelijk in beeld krijgt. Dit scheelt aanzienlijk tegenover een website welke in één keer alle content en data van de pagina laadt.

Social Media

IGBlade

IGblade is een geweldige gratis tool voor Instagram: Je hebt op 1 pagina inzicht in belangrijke statistieken rondom de groei en activiteit op je Instagram account.

Later

Later is een tool voor het inplannen van social media content. Ondanks dat de slogan “#1 Marketing Platform for Instagram” is ondersteunen ze ook Twitter, Facebook en Pinterest.

Hootsuite

Dit is een volledige social media management tool. Je kunt via Hootsuite niet alleen nieuwe content plannen en plaatsen maar ook je prestaties monitoren, statistieken inzien en nieuwe content en influencers ontdekken.

Affiliate marketing

PayPro

PayPro is een van de beste Nederlandse affiliate netwerken voor bloggers. De focus ligt binnen dit netwerk op digitale producten zoals ebook’s, video cursussen en andere zelf-hulp producten. De commissies binnen PayPro lopen op tot 70% van het orderbedrag: De producten hier kunnen jou als blogger een mooi inkomen opleveren!

Bol partnerprogramma

Het Bol.com partnerprogramma is het affiliate netwerk voor de webshop van Bol. Door je hier aan te melden kun je elk product in de webshop van Bol promoten. Het mooie aan het Bol programma is dat je een site-width commissie krijgt: Ook al promoot je alleen product Y, als je bezoeker product X besteld krijg jij hier ook gewoon een commissie over!

Bemob

Ondanks affiliate netwerken je inzicht geven in het aantal weergaven en kliks kan het zijn dat je meer statistieken en data wilt vergaren. Hiervoor kun je Bemob gebruiken, een tracker voor onder andere affiliate campagnes. Let op: Dit is iets technischer dan het kopieren en plakken van een affiliate linkje. 😉

Plaats een reactie